TESTKEZELÉS ÉS REHABILITÁCIÓ

Fájdalomcsillapítás

Vágsélei Csilla Sára
2021.08.18 10:31

Rehabilitáció és fájdalomcsillapítás a Diva De Luxe Body Zone testkezelő szalonban!

Sok esetben a műtétek és sportsérülések után hosszú ideig tartó küzdelem indul a fájdalommal. Amikor már a gyógyszerek, terápiák, tornák és masszázsok sem segítenek, mi az a megoldás, amihez még fordulhatunk?

Az elektromos impulzusokkal dolgozó biocomputer berendezésekről már hallottuk, hogy eredményesen használjak a súlycsökkentés, testformálás és izomépítés területén. Azonban kevesen tudják, hogy a fájdalomcsillapítás és a különféle sérülések rehabilitációjában is alkalmazhatók.

A biocomputer működéséről és felhasználási területeiről Turóczi Erik, a Diva De Luxe Body Zone szalon tulajdonosa ad tájékoztatást.

Biostimulációval a fájdalom ellen

– A vendégeink jellemzően akkor fordulnak hozzánk, amikor már nem hat a gyógyszer és az orvosok által felírt kezelésekkel sem értek el eredményt. Alkalmanként kiváltható a pirula, folyamatos használattal, pedig magas fokú életminőség-javulást érhető el. A kezelés olyan problémák esetén hatásos, mint az izomhúzódás, izomfájdalom, rándulás, ízületi gyulladás, ízület bevérzés, ínhüvelygyulladás, lumbágó, isiász, bordaközi idegfájdalom, trigeminus, fejfájás, migrén, műtét utáni fájdalmak. Azonban rögtön műtét után nem ajánlott a használata, és fémprotézis, illetve pacemaker közvetlen területén nem alkalmazható a gép. Szalonunkban az Ultratone Futura Ultra Pro biocomputerrel dolgozunk, amelynek a TENS kezelése egy olyan gyógyszermentes fájdalomcsillapítási módszer, amely testazonos elektromos jelekkel a fájdalom idegi jelzéseit blokkolja, és mindemellett fokozza az endorfint, vagyis a boldogsághormont. A fájdalomérzet csökkenése, elmúlása már az első alkalommal garantált és akár 4-5 óráig is tarthat. A kezelés maga nagyon kellemes. Elektródákat helyezünk a kezelt felületre, amelyek összehúzódásokkal stimulálják a területet – világosít fel a Diva De Luxe Body Zone szalon tulajdonosa. Álló munkát és folyamatosan ugyanazt a mozdulatot végzők nagyon kedvelik ezt a gépet. Fodrászoknak például az egész napos állás a lábat, a hajvágás pedig a csuklyás izmot terheli, amely kezelését beiktatva megelőzhető az izomletapadás és a későbbi állandósuló fájdalom. – Nekem az isiászomban segített rengeteget. Kezelésről, kezelésre csökkent a fájdalom sugara, míg végül elmúlt. Volt olyan vendégünk, aki a pólóját nem tudta egyedül levenni, annyira fájt a válla. A kezelés után már egyedül öltözött. Egy másik vendégünknek a járvány miatt elmaradt a kartörése utáni rehabilitáció, így nem tudta kinyújtani a kezét. A berendezéssel ezen is tudtunk segíteni – osztja meg velünk a személyes tapasztalatokat a szalon tulajdonosa. A berendezés 250.000 programot tartalmaz, és ezeken belül is különböző intenzitások állíthatók be. Ezáltal a kezeléseket mindig egyénre szabják, figyelembe véve a nemet, kort, egészségügyi problémákat és a célokat.

Masszázsfunkciók és stresszoldás

Az Ultartone berendezés a test bármely területére hatásos elektorstatikus masszázzsal is tud szolgálni. – Egy fél órás masszázs alkalmával olyan mély stimulációt és összehúzódásokat tudunk eredményezni, amelyet kézzel nem lehetne. Népszerű a talpmasszázsunk, amely a talp reflexpontjain keresztül egészen a veséig hat, és segíti beindítani a nyirokkeringést. Az állómunkát végzőknek ajánlott ez a kezelés, hiszen oldja az izmok feszültségét, csillapítja a fájdalmat és mindemellett oldja a stresszt. Bármely Ultartone-os kezelésünk, legyen az a zsírbontás vagy a masszázs, egy igazi lelki rehabilitáció is. Kellemes érzés egy nyugodt környezetben – mondja Turóczi Erik. A bioszámítógép mellett a hullámmasszázsgépet is előszeretettel alkalmazzák, amely mélyreható nyirokmasszázsra használható orvosi berendezés. – A lábakat egy 12 légkamrás csizmába kell dugni, kellemes fekvő helyzetbe, majd a szorítómasszázs alulról felfelé indul. A vér- és nyirokkeringést fokozhatjuk a készülékkel, amely segít a mozgásszegény életmódot élőknek a visszér, és az ödémásodás kialakulásának megelőzésében, illetve beindítja a méregtelenítést. Kiváló módja ez a narancsbőr eltüntetésének is. Életmódváltás előtt állóknak is ajánlott 2-3 alkalom, hogy a szervezetből mindenekelőtt kidolgozzuk a méreganyagokat. Így a fogyás és a változás is nagyobb eséllyel indul meg – javasolja a szakértő.

A folyadékpótlás és az étkezés fontossága

– Szinte minden kezelésünk után ajánlott a fokozott folyadékfogyasztás, hiszen a stimulációk elindítják a méregtelenítést és a zsírbontást, de ezeket a méreganyagokat a szervezetnek ki is kell dolgoznia. Az Ultratone gépünk segíthet a sörhas eltüntetésében, a farizom megemelésében, a fogyásban, a feszesítésben is, de ha az étkezésre nem figyelünk oda, akkor hosszútávon mit sem érnek a kezelések. Az étkezés 70%-ban befolyásolja az egészségünket és az alakunkat. Az Ultratone kezelések ugyan nagyon kényelmesek és kevesebb idővel és erőfeszítéssel érhetjük el általa az áhított külsőt, mint egy edzőteremben, de a helyes táplálkozást ebben az esetben sem úszhatjuk meg – figyelmeztet a szalon tulajdonosa.

                                                                                                                        Vágsélei Csilla Sára - Szuperinfó